top of page
Zoeken
  • Spiegelplasloop

Steun Dana en help diabetes de wereld uit

Voetballen, rennen, en lekker buitenspelen. Dana Keizer (9) bruist van energie. Op het eerste oog is er niks bijzonders. Dana is een enthousiaste leerling van groep zes van de Jozefschool en Thuizbij. Toch weten de juffen, meesters en kinderen dat als er op school wat gegeten wordt, Dana even moet opletten. Er zijn weliswaar geen beperkingen voor wat Dana mag eten, maar de hoeveelheid koolhydraten is wel bepalend voor de hoeveelheid insuline die ingespoten moet worden.

Op tweejarige leeftijd werd er bij Dana diabetes type I geconstateerd. En dat was een grote schrik. Ze belandde op de Intensive Care, dankzij goede medische zorg kwam Dana er weer bovenop. Door het ziekenhuis werden Dana en haar ouders Nancy en Edwin intensief begeleid in de nazorg voor het leren leven met Dana’s diabetes.

Met hulp van een pompje en sensor die Dana bij zich draagt wordt continue haar suikerspiegel bewaakt en de insuline toename bepaald. Hierdoor kan Dana een zo normaal mogelijk leven leiden. “Laatst mocht ik zelf invallen bij een voetbalteam met oudere kinderen,” vertelt Dana trots. Ze is gek op voetbal, maar paardrijden lijkt haar ook heel leuk.

Het gaat goed met Dana, maar haar ouders kijken ook vooruit. “Over een paar jaar gaat Dana naar het voortgezet onderwijs, dan gaan dingen toch weer anders. Als ouders kom je uiteindelijk steeds meer op afstand en ook dan willen we dat het goed blijft gaan met Dana,” zegt moeder Nancy. “Het liefst wil je dat diabetes de wereld uitgaat, of dat de medische wetenschap iets vindt waarmee de ziekte nog beter te beheersen valt. Op dit moment is genezing niet mogelijk, maar de vooruitzichten zijn positief. Het gaat niet alleen om Dana, het geldt natuurlijk voor alle mensen die getroffen worden door de ziekte diabetes. Om dat voor elkaar te krijgen is geld nodig voor onderzoek.” Veel geld!

Dana en haar ouders vinden het dan ook een geweldig initiatief van Thuizbij Kinderopvang en de Bergse Runners om de Kidsrun van de Arens Spiegelplasloop op zondag 19 maart geheel in het teken te stellen van de strijd tegen Diabetes.

“We willen alle ouders, familie, vrienden, kennissen en buren uit Nederhorst den Berg en omgeving oproepen om deelnemers aan de Kidsrun te sponsoren met een gulle bijdrage”, laat Chântal van Thuizbij weten. “We hopen dat de Bergse scholen en sportverenigingen dan ook massaal vertegenwoordigd zijn bij de Thuizbij Kidsrun. Iedereen kan meedoen in zijn eigen tempo, winnen is meedoen!”

De sponsorbijdrage kan via onderstaande QR-code worden overgemaakt. Samen helpen we diabetes de wereld uit. Steun Dana, steun de strijd tegen Diabetes. Meer info: www.spiegeplasloop.nl Zondag 19 maart Arens Spiegelplasloop !!!



28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page