top of page
Zoeken
  • Spiegelplasloop

Ezra Kering en Judicah Nyabera winnen Spiegelplasloop '19

Met vertoon van overmacht hebben Ezra Kering en Judicah Nyabera de 11e editie van de Spiegelplasloop gewonnen. De 33-jarige uit Kenia afkomstige Kering legde de loop af in de snelle tijd van 30 minuten en 12 seconden. Daarmee bleef hij ruim onder het parcoursrecord van Lucas Nieuweboer uit Heemstede. De 24-jarige Nieuweboer vocht voor wat hij waard was, maar hij moest het onderspit delven in het Keniaanse geweld. Nieuweboer, die eerder dit jaar nog ruim onder de dertig minuten bleef in de Groet uit Schoorlrun moest zich nu - door de harde wind- tevreden stellen met een tijd van net onder de 31 minuten.

Bij de dames won de landgenote van Ezra Kering, Judicah Nyabera. Zij verbrak eveneens het parcoursrecord. Nyabera liet de klok stil staan op 34 minuten en 18 seconden. Op de tweede plaats in de dameswedstrijd eindigde, meervoudig nationaal kampioene, Adrienne Herzorg. Herzog, die in de Verenigde Staten woont, was bij haar ouders in Nederland en vond deelname aan de wedstrijd in Nederhorst den Berg prima passen in haar verblijf in Nederland. Op de derde plaats eindigde het Rotterdamse talent, de 19-jarige Diane van Es.

"Met 422 lopers aan de start en deze snelle tijden, kunnen we weer spreken van een succesvolle Spiegelplasloop", liet Martin van Wijk van de BRC na afloop weten. Van Wijk vertelde verder dat de BRC trots is op de grote deelname aan de Thuizbij kidsrun, de 5km prestatieloop en het grote aantal lopers aan de start van de 10km. Ook de strijd tussen de lopers uit Nederhorst den Berg mocht er zijn. Hielke Hilberts was de snelste op de 10km. Hij liep 34,53, daarmee bleef hij Rick Smits 36.25 en Tim Kuiper 37.39 voor.

Die trots werd gedeeld door de sponsoren van het evenement, Seneca Formulieren Server, Arens Makelaars, en Energy control Atletenmanager Louran van Keulen was na afloop ook te spreken over de prestaties van de atleten in de Spiegelplasloop en over het mooie loop-evenement in Nederhorst den Berg.